Genel Bilgiler
OVIPRON® 2000 Parafinik Mineral Yağ etken maddeli fiziksel etki eden bir insektisit-akarisittir.
Kullanım Şekli
Armut-Armut Psillidi: Kışlayan döl erginlerinin bıraktığı yumurtaların hemen hemen tamamının açılıp, ikinci ve üçüncü dönem nimfler görülmeye başladığı ve sürgünlerin %15’den fazlasında bulaşma görüldüğünde ilaçlama yapılır. Her sürgünde bir birey görüldüğü zaman o sürgün bulaşık kabul edilir.
Şeftali – Dut kabuklubiti: Birinci veya ikinci döle karşı ilk larva çıkışında ilaçlama yapılmalıdır. Bazı şeftali çeşitlerinin hasadı erken geldiğinden ikinci döle karşı ilaçlamalarda bu durum dikkate alınmalıdır.
Elma – San Jose kabuklubiti: Kış mücadelesi; Ocak-Mart ayları arasında gözler uyanmadan ilaçlama yapılır. Erken ilkbahar mücadelesi; Pembe tomurcuk döneminde larvalara karşı ilaçlama yapılır. Yaz mücadelesi; Çiçekten sonra zararlının yavrulama başladıktan sonra ilk ilaçlama yapılır. İlacın etki süresi takip edilerek gerekiyorsa ikinci ilaçlama yapılır.
Domates ve Hıyar – Kırmızıörümcek: Domateste dekar başına 20 yaprak sayıldığında yaprak başına ortalama 3 adet, hıyarda ise dekar başına 10 yaprağa bakıldığında yaprak başına ortalama 5 adet canlı kırmızıörümcek görüldüğünde uygulama yapılmalıdır.
Turunçgil – Kırmızı kabuklubit: Yapılan kontrollerde yaprak başına ortalama 0,5 adetten fazla birey tespit edilirse ya da fındık büyüklüğünde meyvelerden %15’ten fazla bulaşıklık tespit edilirse ilaçlama yapılır. İlaçlama zamanının tespiti için monitör tuzaklar asılması önerilir. Yağlar kış mücadelesinde de kullanılmalıdır.
Bitkiler
Armut
Domates Sera
Elma
Hıyar Sera
Şeftali
Turunçgiller
Zararlılar Ve Hastalıklar
Armut Psillidi (Cacopsylla pyri)
Dut Kabuklu Biti (Diaspis pentagona)
Dut Kabuklu Biti (Pseudaulacaspis pentagona)
İki Noktalı Kırmızı Örümcek (Tetranychus urticae)
Kırmızı Örümcek (Tetranychus cinnabarinus)
San Jose Kabuklu Biti (Quadraspidiotus perniciosus)
Turunçgil Kırmızı Kabuklubiti (Aonidiella aurantii)
Aktif Madde
800 g/l Mineral Yağ
Ürün Etiketi BroşürAmbalaj
5 L , 20 L